Glemt passord?

Regler for League of Legends

 

Generelt

Kampene spilles 5 vs 5 på Summoners Rift.

For å være med i LoL-compoen må du ha nyeste versjon av spillet og konto på EU West. Alle kamper vil bli spilt på EU West. Du vil ikke få utdelt en spesialkonto med alle champions og runer, så alt du ønsker å bruke av champions, skins og runer, må du fremskaffe selv.
Alle kamper i gruppespillet vil bli spilt BO1. Kvartfinalen blir BO1, mens Semifinalen og finalen vil bli spilt BO3.

Etter kampen skal lagkapteinene på begge lag lagre en screenshot av resultatene, slik at det ikke blir noen tvil om hvem som vant. Screenshot legges inn i composystemet på GameCage-sidene og vil automatisk bli knyttet til kampen.

Hvem som lager gamet avtales med compo-ansvarlig.

Det vil bli spilt tournament draft med 3 bans per lag. First ban og blå side blir avgjort med myntkast hos Game-crew før kampen starter. Blå side har første ban, mens Lilla side har første pick. Det vil bli brukt den interne Draft mode champion select metoden, så alle runer må være klare før kampen. Faller en spiller ut i champion select-prosessen, skal porsessen startes på nytt og de samme bans/picks skal velges frem til bruddet skjedde. Faller en spiller ut etter at alle spillerne har valgt en champion, skal spillet lages på nytt med blind pick. Her skal laget velge de champions de plukket ut før bruddet. Det er forbudt å endre på runer etter at ban/pick-prosessen er satt igang. Gjentatte brudd i denne prosessen vil føre til diskvalifisering av laget.

Om et lag ikke møter opp til avsatt kamp, vil de automatisk tape. Faller en av spillerne ut av kampen før 5 minutt er gått og det ikke har kommet et First Blood, vil kampen startes på ny. Er det gått 5 minutter eller det har kommet First Blood, vil kampen fortsette som normalt.

Det er kun forhåndspåmeldte deltakere med registrert betaling som kan delta i compoen. Er det en annen deltaker som spiller for en påmeldt på et lag, så vil laget automatisk bli disket fra compoen.

For at compoen ikke skal fylles opp med halvfulle lag, vil ufullstendige lag bli fjernet fra compoen 3 dager etter at laget er opprettet. Dette vil kun gjøres hvis compoen er full. Deltakerne på laget vil bli informert når de blir fjernet fra compoen.

En hver spiller må ha minst 16 champions å velge mellom for å kunne spille i compoen. Hvis en spiller har mindre enn 16 champions, vil ikke draft mode kunne startes.

Game-Crew er de eneste som skal kunne observere kampene underveis.

Etter at en kamp er spillt, skal lagkapteinene lagre screenshot og legge dette inn i composystemet slik at det ikke er tvil om hvem som vant kampen.

Blir det oppdaget juks, ghosting eller lignende, skal gamet pauses og compocrew kontaktes.

Reglene kan bli forandret før treffet og deltakerne er pliktige til å sette seg inn i reglene før turneringen starter.

 

Påmelding

Alle deltakere som har betalt for GameCage kan melde seg på LoL som et lag. Påmeldingen åpnes samtidig som påmeldingen for GameCage 2013.

På grunn av tidspress og crewmengde, tillater vi å ha maks 16 lag på compoen.

 

Seeding

Lagene blir seedet i gruppene ut i fra hvilken ELO-rating de har på http://lolking.net i snitt på Solo-que. Har du ingen rating, vil du automatisk få laveste seeding.

 

Gruppespill

Lagene vil bli plassert i 4 grupper på 4 lag hver og fordelt på disse ut ifra seeding. Disse lagene spiller en kamp mot hverandre, slik at hvert lag får 3 kamper. Seier i en kamp gir laget 1 poeng. De 2 lagene med flest poeng i hver gruppe går direkte videre til semifinalen.

Skulle 2 lag ha like mange poeng etter alle 3 kampene, så vil den gjensidige kampen mot disse lagene være den tellende faktoren for hvem som har flest poeng.

Skulle 3 lag ha like mange poeng etter alle 3 kampene, så vil totalt antall kills minus totalt antall deaths hos alle spillerne på laget over alle 3 kamper være den tellende faktoren for hvem som har flest poeng. Skulle dette vise seg å være likt, vil antall assists totalt hos alle spillerne på alle 3 kampene være den tellende faktoren.

 

Sluttspill

Sluttspillet vil bli spilt Single Elimination BO1, semifinalen spilles BO3. Lagene vil bli seedet ut i fra hvor mange poeng de fikk i gruppespillet. Nr 1 og 2 fra hver gruppe går videre til sluttspillet.


Finalen

Når compoen er kommet til det stadiet hvor finalen skal spilles, vil de 2 lagene bli ropt opp og skal møte hos compo crew. Finalen skal vises på storskjerm med delay. Under kampen vil en fra Game-Crew observere kampen.

Finalen vil bli spilt BO3. Første lag som vinner 2 kamper, vinner turneringen.

Det laget som får første ban og blå side i første runde av finalen, avgjøres med myntkast. I andre runde vil det andre laget få første ban og blå side. I tredje runde vil sidene bli byttet igjen. Øvrige regler for champion select er gjedlende.

 

Cheating/Bug utnytting

All form for cheating, ghosting eller bruk av maphacks er strengt forbudt. Om en blir tatt for cheating vil laget bli diskvalifisert fra compoen.

Resultatet av kampen rapporteres i composystemet og til compo-ansvarlig, og dersom det oppstår tvil om hvem som er vinner skal screenshot eller replay vises.


Spørsmål eller klager henvendes til game@gamecage.no